.


Publicerad: (Uppdaterad: )

Passagerarplan med 295 passagerare har störtat i Ukraina

Ett malaysisk passagerarplan har störtat i Ukraina. Platsen ligger nära den ryska gränsen. Passagerarplanet var på väg från Amsterdam till Kuala Lumpur i Malaysia. 

Ännu obekräftade uppgifter från nyhetsbyrån Reuters gör gällande att passagerarplanet skjutits ner. Enligt CNN, sköts ett fraktplan ned i närheten av nedslagsplatsen tidigare i veckan. Planet befann sig på 10.000 meters höjd när det störtade. 

Det störtade planet är en Boeing 777 som ägs av Malaysia Airlines  med minst 283 passagerare och 15 besättningsmän. Flyplanstypen är ett av världens säkraste. Flygbolaget har bekräftat att man mist kontakten med ett passagerarplan med beteckningen MH17. 

Flygbolaget drabbades den 8 mars av ett av flyghistoriens märkligaste incidenter då passagerarplanet MH370 försvann. Flypplanet som hade 239 passagerare har ännu inte återfunnits. Det var av samma typ, Boeing 777, som det nu störtade planet i Ukraina. 

Enligt CNN kom de förolyckade passagerarna och besättningsmännen kom från följande länder (preliminära uppgifter): 

Holland - 154

Australien - 27

Malaysia - 28

Indonesien - 12

Storbritannien - 9 

Tyskland - 4

Belgien - 4 

Fillipinerna - 3 

Kanada - 1 

Ej identifierade - 56

Det finns i nuläget inga uppgifter om några svenska medborgare varit ombord på planet. UD:s konsulära avdelning arbetar just nu med att få klarhet i detta. 

 

Texten uppdateras löpande - RED. 

Fler nyheter

Fler artiklar ifrån Beredd.se


Prenumerera på vårt RSS flöde
Prenumerera på vårt RSS flöde

Annonser: