.


Publicerad: (Uppdaterad: )

Omvärldsbevakning den 8 augusti kl 15.15

Beredd News omvärldsbevakning bygger på öppna och tillförlitliga källor som exempelvis Krisinformation.se, UD, SOS Alarm och medieuppgifter. Bekräftad information kan bara fås av myndigheter. Övriga uppgifter bygger från sekundärkällor som etermedier och tidningar samt i vissa fall sociala medier. Vår omvärldsbevakning är tänkt att vara ett verksamhetsstöd. Vi bevakar och följer upp händelser som kan utveckla sig till kriser i lokalsamhället. 

Sverige 

Östhammar, Stockholms län 

Storstockholms räddningscentral uppger för SVT Nyheter att man just nu arbetar med att omringa och släcka en större skogsbrand i Östhammar kommun. Väg 76 är avstängd i båda riktningar för att ge räddningstjänstens fordon fri väg. Räddningsledaren har begärt flygunderstöd med vattenbombning och MSB skickar nu enhter från Västerås. Enligt räddningstjänsten sprider sig branden i terrängen snabbt och man befarar att branden kan växa innan man fått den under kontroll. 

Brandrisken 

Brandriskvärderna i mellersta och södra Sverige är extremt höga. Därmed är också brandrisken exceptionellt hög i skog och mark. Det är mycket viktigt att vara försiktig med allt som kan skapa bränder som t ex öppen eld, gnistbildning och rökning. Det krävs bokstavligt talat bara en gnista för att en hel skog ska brinna upp. Situationen utgör en mycket stor risk för liv och hälsa i händelse av brand. Följ därför reglerna för eldningsförbudet i din kommun. 

 

Fler nyheter

Fler artiklar ifrån Beredd.se


Prenumerera på vårt RSS flöde
Prenumerera på vårt RSS flöde

Annonser: