.


Publicerad: (Uppdaterad: )

Omvärldsbevakning den 23 augusti kl 11.30


  • VMA Odrickbart vatten i Lidköping och Grästorps kommuner

  • Stort antal sammankomster och tillställningar i Stockholm 

  • Landstingshuset i Stockholm avspärrat

Sverige

VMA - Lidköping och Grästorps kommuner 

Räddningsledarna i Lidköping och Grästorps kommuner varnar i ett Viktigt Meddelande till Allmänheten (VMA) för att dricksvattnet är odrickbart och skall kokas före förtäring. Anledningen är att man hittat höga halter av tarmbakterier i vattnet. Att dricka eller använda vattnet för matlagning utan att först koka det kan innebära stor hälsofara. Uppmaningen gäller tills vidare. 

Stockholm

Stora sammankomster och offentliga tillställningar 

Polisen Stockholm informerar om att den stora evenemang och politiska sammankomster kommer att äga rum i Stockholm. Det kan påverka såväl biltrafiken som bussar, tunnelbana och pendeltåg. Det kan inte uteslutas att ordningsstörningar uppstår då många politiska möten och demonstrationer arrangeras. Hittills har polisen gett tillstånd till 134 olika sammankomster och offentliga tillställningar den 25 och 26 augusti. En stor poliskommandering kommer att finna på plats för att säkerställa säkerheten för de olika eventen och sammankomsterna. 

Det är viktigt att allmänheten håller sig uppdaterade om händelseutvecklingen via Polisen.se, Sveriges Radio P4 Stockholm, SVT Nyheter Stockholm och via Krisinformation.se

Kommentar: Vi kommer att bevaka händelseutvecklingen under helgen. Uppdateringar sker främst på Twitter. 

Avspärrat - Landstingshuset i Stockholm

Polisen meddelar på sin hemsida, att man av säkerhetsskäl spärra av Landstingshuset och parken runt byggnaden på Hantverkargatan på Kungsholmen på lördag. Orsaken är de demonstrationståg som kommer att gå förbi på gatan utanför. 

Fler nyheter

Fler artiklar ifrån Beredd.se


Prenumerera på vårt RSS flöde
Prenumerera på vårt RSS flöde

Annonser: