.


Publicerad: (Uppdaterad: )

Långvarigt tågstopp efter storbrand i Hässleholm

Det är helt stopp i tågtrafiken efter onsdagens storbrand i en fastighet intill centralstationen i Hässleholm. Det beror på omfattande skador på elledningar och infrastruktur för kontaktledningarna i samband med branden. Enligt Trafikverket kan det ta minst en vecka innan spårområdet är återställt och tågen kan gå som vanligt igen. 

Onsdagens storbrand i ett stationshus i Hässleholm kommer att påverka tiotusentals resenärer under minst en vecka framåt. All tågtrafik kommer att ersättas med buss men kapaciteten kommer att vara mycket begränsad. Trafikverket ber resenärerna att hitta alterantiva lösningar och förbereda sig på avsevärt längre restider än vanligt. 

Anlagd brand

Det var igår eftermiddag som räddningstjänsten larmades om en brand i en byggnad intill spårområdet. Redan vid framkomsten stod det klart att branden var omfattande. Det tog räddningstjänsten flera timmar att släcka branden. Stora resurser skickades till platsen och branden kunde ses på långt håll från Hässleholm. 

Spårområdet intill brandplatsen har fått mycket omfattande skador. Bl a har portaler för kontaktledningar och ställverk rasat ner på järnvägsspåren och ledningar har skadats. Under torsdagen kommer Trafikverket att instpektera spårområdet och påbörja arbetet med att återställa infrastrukturen. 

Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand då man misstänker att branden var anlagd. Minst två personer har setts lämna byggnaden strax före branden utbröt. 

Texten uppdateras löpande - RED. 

 

Fler nyheter

Fler artiklar ifrån Beredd.se


Prenumerera på vårt RSS flöde
Prenumerera på vårt RSS flöde

Annonser: