.


Publicerad: (Uppdaterad: )

Höjd säkerhet runt polishuset i Uppsala - fruktar attentat

Polisen höjer nu säkerheten runt polishuset i Uppsala sedan man fått indikationer på att ett attentat eller angrepp kan vara nära förestående. Uppsalapolisen har den senaste tiden gjort omfattande och framgångsrika insatser mot gängkriminella och organiserad brottslighet. Hela polisregion Mitt liksom Stockholmspolisen är informerade om det höjda verksamhetsskyddet. 

Under måndagen nåddes Uppsalapolisen av underrättelseuppgifter om att någon form av angrepp planerades mot polishuset i Uppsala. Efter det beslutade polisledningen att höja verksamhetsskyddet runt byggnaden där även Åklagarmyndigheten och Kriminalvården har sina repsektive verksamheter. 

Exakt vad hotet består i vet vi av naturliga skäl inte men klart är att man gör bedömningen att polishuset kan komma att utsättas för ett attentat eller angrepp. Nu vidtar Polismyndigheten olika beredskapshöjande åtgärder för att framför allt skydda personal och besökare. Det ökade skyddet består i olika säkerhetshöjande åtgärder som t ex synlig bevakning, poliser utrustade med förstärkningsvapen och att man flyttar personal till skyddade arbetsplatser. 

 

Texten uppdateras löpande - RED. 

 

Beredd News bidrar till ansvarsfull publicering

Beredd.se och Beredd News står för en ansvarsfull publicering. Vår målsättning är att de uppgifter vi publicerar, och som är en återgivning av vad andra medier publicerar, skall vara bekräftade av minst två oberoende källor.

Kontakta oss gärna om du har synpunkter på faktauppgifter i denna artikel. 

 

Fler nyheter

Fler artiklar ifrån Beredd.se


Prenumerera på vårt RSS flöde
Prenumerera på vårt RSS flöde

Annonser: