.


Publicerad: (Uppdaterad: )

Höga till mycket höga temperaturer väntas den kommande veckan

Stora delar av Sverige väntas få höga eller mycket höga dagstemperaturer och ljumma nätter den kommande veckan. Därmed ökar också risken för bränder i skog och mark. Även om det regnat mycket den senaste tiden har vi låg eller mycket låg grundvattenivå i Svealand och Götaland. Den låga grundvattenståndet gör också att risken för terrängbränder ökar efter förra årets långvariga torka. 

Ett högtryck kommer att dominera vädret i stora delar av Europa och Sverige den närmsta veckan. Det ger höga eller mycket höga dagstemperaturer. SMHI har för onsdagen utfärdat Meddelande om höga temperaturer. Meddelandet riktar sig främst till vården och till riskgrupper som kan påverkas av höga temperaturer. Om man tillhör någon av riskgrupperna ska man iaktta stor försiktighet och hålla sig på svala platser samt följa behandlande läkares rekommendationer. 

Från och med torsdag och åtminstone tre till fem dygn framöver pekkar prognoserna på att temperaturerna i stora delar av landet att vara höga eller mycket höga. SMHI kan då komma att utfärda varningar som berör en större del av allmänheten. De höga temperaturerna kan också medföra störningar i samhällsviktiga funktioner. 

På Krisinformation.se, Din Säkerhet samt 1177 Vårdguiden finns mer information om hur man kan förbereda sig för en period med höga temperaturer. 

Texten i denna artikel återger en pågående händelse. 

Texten uppdateras löpande - RED. 

 

Fler nyheter

Fler artiklar ifrån Beredd.se


Prenumerera på vårt RSS flöde
Prenumerera på vårt RSS flöde

Annonser: