.


Publicerad: (Uppdaterad: )

Flera explosioner i Stockholms län

Natten mot torsdagen inträffade flera explosioner i Stockholms län. Den första explosionen inträffade på Nytorgsgatan i centrala Stockholm, den andra vid en hembyggdsförening i Vaxholm och den tredje vid en festlokal vid Afrems kyrka i Södertälje. Inga person uppges ha kommit till skada. Polisen utreder händelserna som almänfarlig ödeläggelse. 

Polisens bombskydd och brandförsvaren i Stockholms län har natten till torsdagen haft fullt upp med att hantera tre explosioner på olika platser i Stockholms län. Det är i nuläget oklart om det finns något samband mellan händelserna men de kan vara kopplade till den oorganiserade brottsligheten som består av unga grovt kriminella individer verksamma i rivaliserande brottsnätverk.  

Vaxholm

En sprängladdning skadade en hembyggdsgård i centrala Vaxholm vid 01-tiden. Räddningstjänsten undersökte fastigheten med värmekamera. Därefter tog nationella bombskyddet över för en teknisk undersökning. 

Stockholm

Vid ca 02.20 på detonerar en kraftig sprängladdning på Nytorgsgatan på Södermalm. Vittnen påstår att gärningsmännen varnade förbipasserande för att det skulle smälla. Explosionen som skedde i ett trapphus blev mycket kraftigt och skakade bland annat de boende på ett intilliggande hotell. Polilsen betraktar händelsen som ett attentat. 

Södertälje

Vid 02.30-tiden inträffade ännu en explosion vid en festlokal intrill S:t Afrems kyrka i Södertälje. Räddningstjänsten var redan på plats och arbetade med ett annnat larm när explosionen inträffade. Enligt polisen beskrivs detonantion som en mindre explosion. 

Ansträngt läge 

De tre explosionerna i natt medför en ytterligare påfrestning på en redan hårt ansträngd polismyndighet. Den senaste veckan har flera mord, mordförsök och explosioner inträffat vilket tvingar myndigheten att prioritera om resurserna. Polisen har tidigare varnat för att sprängningar och mord kopplade till gängkriminaliteten kan ta fart i takt med att flera av de brottsaktiva individerna släppts ur fängelse för tidigare brottslighet. 

-----------------------------------------------------

Artikeln återger pågående händelser och uppdateras löpande så länge händelsen pågår. Texten kan därför innehålla uppgifter som kan komma att ändras eller tas bort på grund av att nya uppgifter framkommer. För att få så många perspektiv på nyheten läs gärna länkarna som vi hänvisar till - RED. 

 

Fler nyheter

Fler artiklar ifrån Beredd.se


Prenumerera på vårt RSS flöde
Prenumerera på vårt RSS flöde

Annonser: