.


Publicerad: (Uppdaterad: )

Bostadsområde evakuerat efter dramatisk garagebrand i Hällsbybrunn

Tidigt på morgonen larmades räddningstjänsten om en kraftig garagebrand i bostadsområdet Hällsbybrunn i Eskilstuna kommun. Då det fanns gasbehållare med Acetylen i byggnaden beslutade räddningsledaren att stoppa tågtrafiken och evakuera närliggande bostäder. Prognosen just nu är att avspärrningarna kommer att vara kvar i 24 timmar på grund av explosionsrisken. 

Larmet inkom vid 06-tiden till Räddsam Mälardalen om en fullt utvecklad brand i garagebyggnad i Hällsbybrunn i Eskilstuna kommun. Brandplatsen ligger alldeles intill järnvägen. Senare beslutade räddningsledaren att stoppa tågtrafiken och utfärda ett VMA till boende i området på grund av den kraftiga rökutvecklingen. Räddningsledaren har tillkallat skytt från räddningstjänsten i Västerås för att försöka skjuta hål på gasbehållarna. I skrivande stund har man inte lyckats lokalisera dem så därför ställs nu containers på plats för att skydda järnvägstrafiken som släpps på igen efter tidigare stopp. Containrarna utgör en skydd som någon av gasflaskorna skulle explodera. 

Ingen person ska ha skadats i branden. Räddningsledaren utfärdade ett VMA - Viktigt Meddelande till Allmänheten - om att boende i området som besväras av röken ska gå inomhus, stänga dörrar, fönster och ventilation. VMA:t återkallades vid lunchtid.  

Räddningsledaren har också bestämt att de boende närmast branden ska evakueras på grund av den överhängande explosionsrisken. Prognosen för avspärrningarna är 24 timmar. Sedan containrar placerats ut från en närbelägen depå kunde tågtrafiken släppas på igen. 

Fler nyheter

Fler artiklar ifrån Beredd.se


Prenumerera på vårt RSS flöde
Prenumerera på vårt RSS flöde

Annonser: