Annons


SVT-journalist vittjade på känslig informaiton

oktober 28, 2011, klockan: 12:34
Av

SVT-Journalisten Nuri Kinos dator har vittjats på känsligt källmaterial som bland annat skulle användas för en dokumentär om den svenske kungens kärleksaffärer, det uppger de båda kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen.

Enligt de båda kvällstidningarna fick i början på veckan fick flera personer ett USB-minne innehållande 14 GB information. Att döma av hur informationen såg ut handlar det om mycket känsliga uppgifter som stulits från journalistens dator. Det framgår inte om informationsstölden skett från SVT:s lokaler eller om det skett på någon annan plats. Enligt flera bedömare kan informationen stulits för att skada journalisten och förhindra att materialet används för ett framtida inslag i Dokument Inifrån.

Säkerhetspolisen är nu inkopplad på ärendet sedan en av mottagarna av USB-minnet vänt sig till polisen. För SVT är händelsen mycket allvarlig eftersom det kan vara så att källskyddet satts ur spel vilket kan skada de personer som lämnat information till journalisten.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.

Annonser


 

Annons